Toyota Avensis - bule i bagskærm

Hvis du er bilejer har du måske desværre oplevet at komme tilbage efter indkøb eller andet og finde en parkeringsbule midt på din bildør. Den er dukket op efter at nabobilens dør er smadret ind i din. Det er en enormt ærgelig skade, da den formodentligt er mindre end din selvrisko, men samtidigt så stor at den er træls at betale sig fra. Derudover er det ikke særlig pænt med en

bilka-bule midt på din dør. Der er flere ting du kan gøre for at mindske risikoen for buler ved parkering, men hvis skaden er sket er det ofte ikke så slemt at bilen skal lakeres. Så længe lakken er intakt vil de fleste buler kunne rettes op igen uden at man kan se det.

 

Tænk fremad og undgå parkeringsbuler 

 

Det er tit at pladsen er trang når du skal købe ind. Det er ikke alle indkøbscentre eller butikker der har indtænkt eller haft mulighed for at lave ordentlige parkeringsforhold for deres kunder. Det kan være et helvede mange steder overhovedet at finde en plads.

Hvad kan være mere ærgeligt at komme ud til end en stor bule midt på din bildør, hvor bulens ejermand ikke er nogen steder at finde mange kører fra stedet uden at lægge en seddel. Der er flere ting du kan gøre for at undgå de grimme parkeringsbuler.

 

Parkeringspladsen

 

Det er sikkert og vist at de fleste kunder forsøger at parkere så tæt som muligt på butikkens eller indkøbscenterets indgang, for at spare at gå 20 meter længere med indkøbsvognen. Men der er flere ting der taler imod at holde så tæt på butikken som muligt.

For det første kan det være svært at finde plads, når der er så meget kamp om pladserne, og for det andet kan det resultere i en grim bule, da udskiftningen af biler er større og pladsen mindre. Gør derfor dig selv en tjeneste og hold i udkanten af indkøbscenterets parkeringsplads. der er for det meste altid plads og du har god mulighed for at undgå andre biler og smækkende bildøre. En god ting er at holde ved siden af dyre biler, da folk med en dyr bil ofte passer bedre på sin bil end hvis det f.eks. er en bil af ældre årgang som er meget rusten osv.

 

Børn og bildøre

 

Sørg for at opdrage dine børn til at have respekt for andres biler. Børn tænker tit ikke så langt når I ankommer og holder stille.

De tænker kun på at komme ud og strække benene og bliver tit overrasket over hvor hårdt de åbner døren. Mind dine børn om at passe på at smække bildørene, men husk samtidigt at det selvsagt er dit ansvar hvis der alligevel sker noget.

 

Husk dine bakspejl

 

Det er ikke kun bule i bildørene du kan komme ud til efter en tur i Netto. Dine bakspejl er særligt udsatte på parkeringspladsens jungle. På de fleste nyere biler har du mulighed for at bukke bakspejlene ind. Gør det til en vane at folde spejlene hver gang du forlader bilen

 

Vælg parkeringspladsen med omhu

 

Hvis det er muligt er det desuden en rigtig god ide at holde op mod en mur, en søjle, en container eller et skur med indkøbsvogne. Hav øje for at skærme dig mod at have andre biler på begge sider af din. Hvis du kun har en bil til den ene side er risikoen for at få en bilka bule allerede nedsat med hele 50%.

 

 

Gode råd til at undgå Parkeringsbuler